Iranul „va deveni o ţară creștină”

54

Un pastor evanghelic iranian a declarat că, în cele din urmă, Republica Islamică a Iranului va deveni „o ţară creștină", în ciuda intensificării persecuţiei actuale orchestrate de guvern, scrie Christian Post.

Fondatorul organizaţiei creștine Iran Alive Ministries a făcut această declaraţie într-o întrevedere cu președintele asociaţiei Family Research Council (FRC), care a avut loc miercurea trecută. Dr. Hormoz Shariat i-a spus președintelui FRC Tony Perkins că „Iranul va deveni o ţară creștină, dar asta nu ţine de mine. Ieremia 49:38 (verset biblic, n.r.) promite asta. Ne mișcăm în direcţia asta rapid," a mai spus Shariat.

„Există un vid spiritual în Iran, iar oamenii sunt înfometaţi din punct de vedere spiritual. Atunci când împărtășim Evanghelia și Cuvântul Domnului, prin intermediul televiziunii, oamenii se uită ore în șir și iau notiţe," a relatat Shariat, care patronează o televiziune creștină în Iran și este poreclit „Billy Graham al Iranului".

Declaraţiile lui Shariat sunt susţinute de date precum cele furnizate de un raport Open Doors SUA. Organizaţia specializată în protejarea creștinilor împotriva persecuţiei a declarat în luna martie că Iranul înregistrează o creșter explozivă a numărului de creștini.