În Pakistan nu ai voie pe YouTube şi e rău să fii creştin

2117

Un grup de 15 creştini din Pakistan a fost concediat de un oficial guvernamental din motive care ţin de discriminarea religioasă, anunţă The Christian Post. Sajjad Butha i-a acuzat pe angajaţii creştini că nu îşi îndeplinesc datoria aşa cum trebuie, ba chiar că în data de 12 mai ar fi lipsit de la muncă nejustificat.

   

 

    Muncitorii au declarat însă pentru organizaţia International Christian Concern (ICC) că adevăratul şi singurul motiv al concedierii lor este faptul că sunt creştini. Ei au observat că niciunul dintre colegii lor musulmani nu a fost concediat.

 

    „Creştinii pakistanezi suportă violenţa radicalilor musulmani şi sunt discriminaţi de oficialii musulmani. Le solicităm oficialilor pakistanezi să le redea posturile creştinilor concediaţi”, a declarat Jonathan Raco, manager regional al ICC.

 

    Evenimentul are loc la doar o săptămână după ce poliţia din Pakistan a reţinut trei creştini pentru comercializare de alcool, acuzaţiile dovedindu-se nejustificate. Aceştia fuseseră arestaţi deşi nu exista o plângere oficială împotriva lor şi au fost eliberaţi ca urmare a presiunilor unei organizaţii care militează pentru drepturile omului.

 

    Autoritatea Pakistaneză pentru Telecomunicaţii a decis ieri să închidă accesul la site-ul YouTube, din cauza conţinutului său profan, notează CNN. Decizia a venit la doar o zi după ce autorităţile din Pakistan au hotărât să blocheze site-ul de socializare Facebook , ca urmare a iniţierii unui concurs de desene care să-l reprezinte pe profetul Mahomed.

 

    Tot ieri s-a anunţat lansarea site-ului Madina.com, un site de socializare destinat tinerilor musulmani din întreaga lume ca o alternativă la site-ul Facebook. Utilizatorii site-ului pot discuta diverse subiecte, pot încărca clipuri audio şi video şi pot să posteze articole. Madina.com promovează valorile islamice, iar utilizatorii săi sunt segregaţi în funcţie de sex, precizează International Business Times. Pentru a combate conţinutul anti-islamic al enciclopediei online Wikipedia, Fundaţia Madina anunţă lansarea iImpedia, un proiect similar Wikipediei, dar care promovează informaţii exacte despre lumea şi religia musulmană.

 

    Iniţiativele de apărare a religiei musulmane împotriva pericolelor occidentale se asociază, în Pakistan, cu intoleranţa şi discriminarea creştinilor. Profesoarele de la o şcoală de fete din Sargodha (Pakistan) îşi ridiculizează elevele creştine din cauza credinţei lor, anunţa The Christian Post în data de 19 mai a.c. Fetele creştine sunt bătute, presate să se convertească la islam şi obligate să cureţe latrinele şi sălile de clasă după încheierea orelor de curs. Mai multe eleve creştine au mărturisit că profesoarele le obligau să le lustruiască pantofii şi să le spele lenjeria intimă.

 

    În 2009, şase creştini din Pakistan, între care un copil, au fost arşi de vii de un grup de radicali musulmani.