Kim Jong-un a executat 70 de oficiali de stat în 4 ani de mandat

304

Kim Jong-un a executat nu mai puţin de 70 de oficiali nord-coreeni în cei doar patru ani de când se află la putere. Regimul lui Kim Jong-un l-ar depăși astfel în cruzime pe cel al tatălui său, au acuzat mai mulţi oficiali sud-coreeni, reuniţi joi la Seul pentru un forum.

Ministrul sud-coreean de Externe, Yun Buyng-se a fost primul care a comparat execuţiile ordonate de Kim Jong-un cu cele ale tatălui său, Kim Jong-il, care ar fi executat zece persoane în primii săi ani de mandat.

Cifrele au fost confirmate de un oficial din cadrul serviciului de informaţii sud-coreean. Fără să dezvăluie cum a obţinut informaţiile, acesta le-a validat ca fiind recunoscute de agenţia de spionaj, informează Mediafax.

Teroarea domnește în Coreea de Nord ca strategie pentru consolidarea puterii dinastiei care conduce ţara din 1948. Activităţile guvernului nord-coreean sunt strict secrete, iar informaţiile obţinute de serviciile de informaţii sud-coreene sunt dificil, dacă nu imposibil de confirmat.

Coreea de Nord este rezultatul conflictului dintre comunism şi capitalism din Războiul Rece, în urma căruia a rămas cu o istorie din care nu a fost capabilă să iasă până acum, apreciază BBC.

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Coreea a fost eliberată după decenii de ocupaţie japoneză şi era hotărâtă să-şi obţină independenţa cu ajutorul aliaţilor din timpul războiului – Statele Unite ale Americii (SUA), China, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică.

Forţele armate ale Uniunii Sovietice şi cele americane au ocupat cele două extremităţi ale ţării, în ceea ce părea a fi o perioadă de tranziţie către alegeri democratice. SUA a rămas în partea de sud, iar URSS în nord.

Foto: Wikimedia