VIDEO: Cea mai tare campanie de promovare a sportului

461

Cum știi că o campanie are succes? E simplu, are succes dacă îi determină pe oameni să facă exact ce li se spune să facă și pe deasupra, ca bonus, să se și amuze făcând asta.

Este cazul unei campanii care a promovat Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi, în Rusia. Pentru a promova evenimentul, dar și ideea de a face mișcare printre moscoviţi, la staţiile de metrou din Moscova s-au instalat automate speciale, cu senzori, care îţi oferă o călătorie gratuită în schimbul a 30 de genuflexiuni.

Prima care să ia un bilet de metrou gratis a fost gimnasta Yelena Zamolodchikova, câștigătoare a două medalii de aur la Olimpiada de la Sidney. Vizibil amuzaţi de idee, rușii nu s-au ferit să își lase hainele și bagajele deoparte pentru a face genoflexiunile. Un supraveghetor este mereu în preajma pentru a se asigura că nimeni nu trișează.

Instalarea acestor aparate face parte dintr-o campanie mai largă de promovare a sportului, în care mânerele din autobuze vor fi înlocuite cu benzi de rezistenţă pentru exerciţii fizice, iar dacă nu vor să ia autobuzul, rușii vor avea la dispoziţie biciclete speciale, care, atunci când merg, produc electricitate pentru încărcarea telefoanelor mobile, scrie mashable.com.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.