Australia, un continent în derivă spirituală

39

Australia, cea mai mare a şasea ţară din întreaga lume, nu se poate lăuda cu prea mulţi credincioşi. Aproape jumătate dintre locuitori consideră că mersul la biserică este irelevant pentru viaţa lor, arată un sondaj de opinie efectuat de McCrindle Research.

Astfel, în topul celor mai importante motive pentru care australienii nu merg la biserică se află irelevanţa pentru viaţa lor, cotată cu 47% dintre răspunsuri, urmată de neacceptarea informaţiilor prezentate (26%) şi stilul învechit (24%). Pe ultimele trei locuri s-au situat problemele în care este implicat clerul (22%), neîncrederea în Biblie (19%) şi programul prea ocupat (18%).

În ceea ce priveşte facilităţile de care consideră că au nevoie, pe lista celor 13 facilităţi biserica ocupă ultimul loc. În schimb, cei mai mulţi au pus pe primele locuri o parcare cu alei pentru plimbare (pe locul întâi), mâncare şi băutură la discreţie, un nou mall, transport gratuit şi o bibliotecă publică.

Nici în ceea ce priveşte priorităţile personale, viaţa religioasă nu a ocupat un loc mai bun. Principala preocupare a australienilor este familia, urmată de sănătatea fizică şi emoţională, câştigurile materiale şi cariera. Biserica şi viaţa spirituală se află pe ultimul loc pe lista de priorităţi a australienilor.