Haos aerian în Australia. Din nou

25

Două aeroporturi australiene importante ar putea fi închise în următoarele 48 de ore, după ce traficul aerian a fost perturbat din nou de norul de cenușă provenit de la un vulcan chilian care a erupt pe 4 iunie.

Norul de cenușă provocat de erupţia unui vulcan chilian a făcut înconjurul Pământului și a revenit deasupra Australiei. Companiile aeriene Quantas și Virgin și-au anulat zborurile din și spre Sydney și Melbourne, iar aeroporturile Adelaide și Canberra au fost închise.

Dacă săptămâna trecută, după ce mii de oameni și-au văzut zborurile anulate, unele companii au decis totuși să zboare la sub norul de cenușă, se pare că săptămâna aceasta au fost sfătuite să renunţe la idee.

Sute de mii de pasageri din întreaga ţară vor fi afectaţi de anulările de zboruri, a estimat pentru BBC Peter Gibson, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Civile pentru Siguranţa Aviatică. El a precizat însă că „siguranţa trebuie să fie pe primul loc" și că „atunci când se va putea zbura în siguranţă companiile aeriene își vor relua zborurile. Până atunci însă, nu."