Vestea bună pentru Grecia

14

Un obiectiv ambiţios a fost dus la capăt de nu mai puţin de 323 de voluntari din 22 de ţări, care au petrecut ultimele 7 zile ducând vestea bună a iubirii lui Dumnezeu pentru om, în Grecia.

Voluntarii au reușit să distribuie 126.207 Biblii în limba greacă modernă. În plus, fiecare Nou Testament distribuit includea și o versiune mp3 a Noului Testament grecesc și o mărturie din partea unui bărbat din Tesalonic, care s-a convertit după ce și-a învins dependenţa de jocurile de noroc.

Campania de evanghelizare, despre care Christian Today spune că ar putea fi declarată cel mai mare efort misionar din istoria Greciei, a vizat 126.207 gospodării, din 519 sate, întinse pe o suprafaţă de 67.947 kilometri din Nordul Greciei. Cele mai multe sate erau locuite, predominant, de musulmani, cărora le-a fost dăruită Biblia în limba turcă.

Campania a trezit interesul grecilor într-o manieră fără precedent, pentru o acţiune de evanghelizare. Principalele buletine de știri ale ţării au relatat despre eveniment, iar una dintre televiziunile locale din regiunea în care s-a desfășurat proiectul a acordat spaţiu de emisie de 45 de minute unui interviu cu organizatorii campaniei, reprezentanţii Hellenic Ministries.