Moldova: Protest împotriva Ligii Islamice

19

Peste 5.000 de ortodocși din Moldova au protestat împotriva deciziei Ministerului Justiţiei de a înregistra Liga Islamică în această ţară, informează Lăcașuri Ortodoxe.

Protestatarii au purtat icoane și bannere inscripţionate cu sloganuri precum „mai bine să mori în picioare decât să trăiești în genunchi", „stop nelegiuirii", „legea noastră este Ortodoxia", „suntem oameni, nu electorat" sau „jos cu zeii străini".

Potrivit lui Ghenadie Valuta, liderul organizaţiei non-guvernamentale a Bisericii Ortodoxe, Pro Ortodoxia, credincioșii ortodocși se tem că odată cu aprobarea noii legi, în pofida opoziţiei din partea ortodocșilor, și alte măsuri, precum recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, ar putea intra în legalitate.

Manifestanţii au solicitat Ministerului Justiţiei să anuleze înregistrarea Ligii Islamice și au cerut Parlamentului să refuze adoptarea unui proiect de lege privind non-discriminarea. În plus, ei spun că vor adresa cererea și patriarhului Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, care urmează să efectueze o vizită în Republica Moldova, la începutul lunii octombrie.