Norvegienii merg o dată pe an la biserică

123

Membrii obişnuiţi ai bisericii Norvegiei au mers la biserică, în medie, o dată pe an, în 2010. Există indicii că participarea norvegienilor la serviciile religioase ale Bisericii Luterane s-a diminuat uşor în ultimul deceniu.

„Un motiv principal pentru care participarea la biserică rămâne stabilă este numărul mare de oameni care asistă la botezul copiilor. În timp ce numărul acestora creşte, numărul celor care merg în mod regulat la biserică scade", a declarat doamna Laila Riksaasen Dahl, episcop al diocezei din Tunsberg, notează ENInews.

Dahl apreciază că scăderea numărului celor care merg la biserică, în Norvegia, este un trend social. „Vrem să ne bucurăm de viaţă. Prioritatea o au lucrurile care ni se potrivesc nouă şi nevoilor noastre." Este evident, susţine Dahl, că pentru norvegieni viaţa de biserică prezintă tot mai puţin interes.

Norvegia are 5 milioane de locuitori, din care 78% erau membri ai Bisericii Norvegiei, în 2010. Este o scădere faţă de procentul de 86,3%, în anul 2000. Doar 66,3% dintre nou-născuţii norvegieni au fost botezaţi în biserică, în 2010, spre deosebire de anul 2000, când procentul a fost de 81,4%.

(Foto: skyscrapercity.com)