Interogarea brutală, o soluţie contra terorismului

81

Revenirea la tehnicile brutale de interogare aplicate suspecţilor de terorism în perioada administraţiei George W. Bush ar putea fi o soluţie pentru capturarea teroriştilor, consideră fostul vicepreşedinte american, Dick Cheney.

Acesta a declarat, într-un interviu acordat Fox News, că mai mulţi ofiţeri din serviciile de informaţii îi împărtăşesc convingerea. Ba mai mult, oferă asigurări că "unele dintre primele indicii" care au ajutat la capturarea lui Osama bin Laden au fost obţinute interogând suspecţi supuşi tehncii simulării înecului: "toţi au spus, într-o manieră sau alta, că programul interogatorii brutale a jucat un rol," a explicat Cheney.

În opinia fostului vicepreşedinte, simularea înecului nu este o tehnică de tortură, în contextul în care simularea înecului şi alte metode coercitive "sunt utilizate chiar în cadrul trupelor noastre, de mai mulţi ani".

Întrebat dacă ar fi de acord cu reintroducerea interogatoriilor brutale, Cheney s-a pronunţat în favoarea unei propuneri de acest gen, spunând că "ar pleda" pentru reintroducere, informează Mediafax.