Obama a felicitat românii de 1 decembrie

20

Secretarul de stat american, Hillary Clinton a transmis românilor un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale. „În numele preşedintelui Obama şi al poporului Statelor Unite, sunt încântată să transmit cele mai bune urări tuturor românilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, la 1 decembrie", spune Clinton la începutul mesajului său, remis printr-un comunicat de către ambasada SUA.

Potrivit declaraţiei citate de Mediafax, Clinton a evidenţiat existenţa unei legături de durată între cele două ţări, în perspectiva unui parteneriat strategic pe termen lung. „În urmă cu 93 de ani, statul român a fost fondat pe principiile democratice ale libertăţii şi egalităţii, care sunt valorile comune aflate în centrul relaţiei noastre. Astăzi, contăm pe România ca pe un aliat puternic şi sprijinim împreună stabilitatea şi prosperitatea Afganistanului, integrarea euro-atlantică a vecinilor din Balcani şi securitatea la nivel global printr-o cooperare extinsă în domeniul aplicării legii", a mai spus secretarul de stat al SUA.

„Să ştiţi că, în timp ce sărbătoriţi această zi specială alături de familie, prieteni şi de cei dragi, Statele sunt alături de voi ca prieten şi ca partener. Felicitări şi cele mai bune urări de pace şi prosperitate," conchide Clinton.