Un site ameninţă: Merat nu a murit, e în Germania

67

Un comunicat islamist, adresat „bătrânei Angela Merkel", care a fost postat pe un site simpatizanr Al-Qaida (Shumukh al-Islam) ameninţă Germania cu atacuri similare celui comis de Mohamed Merah în Franţa, dacă nu va fi eliberată o islamistă, informează France Presse.

„Mohamed Merah nu este mort, el se află în Germania, în Marea Britanie, în America şi în toate statele care sunt ostile islamului şi musulmanilor", precizează comunicatul.

Comunicatul, care nu este semnat, reia revendicarea formulată la sfârşitul lunii martie de organizaţia Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), care anunţa că îl are ostatic pe un inginer german, răpit pe 25 ianuarie în Nigeria, cerând eliberarea unei femei musulmane închisă în Germania. Textul comunicatului îi cere cancelarului german „să tragă învăţăminte din atacurile produse în Franţa" şi să o elibereze imediat pe Um Seif Allah al-Ansariya.     

Mohamed Merah a ucis şapte persoane, în perioada 11 – 19 martie, în mai multe atacuri armate comise în sudul Franţei. El a fost ucis de serviciile de securitate franceze.