Raport ONU: Un nou val de atacuri teroriste ar putea avea loc până la sfârșitul anului

Deși „califatul” grupării Stat Islamic s-a prăbușit, ameninţarea grupărilor extremiste islamiste rămâne încă ridicată, iar liniștea de după atacurile teroriste ar putea fi una temporară, existând posibilitatea unui nou val de atacuri înainte de finalul anului, avertizează un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Neutralizarea unei profeţii. Soluţia greu de acceptat pentru combaterea SI

Dacă un vecin musulman nu l-ar fi sunat să îi spună ca nu care cumva să deschidă, Abanoub Ishak, un tânăr egiptean de 19 ani care muncea în Libia, ar fi sfârșit, asemenea prietenilor lui, mort.

Apusul unui mit: teroristul islamist, de la idealist religios la psihotic

Atacul petrecut recent la Nisa îngroașă rândul exemplelor tot mai răspândite care sugerează o mutaţie în profilul teroristului islamist, de la „idealist” la „psihotic”.

Ziua în care lumea s-a schimbat

Ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 2001 a fost epocal și traumatic nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru lumea occidentală.

Charlie Hebdo nu va mai publica de-acum înainte caricaturi ale profetului Mahomed

Publicaţia de satiră Charlie Hebdo, a cărei echipă redacţională a pierdut câţiva membri în urma unui atentat petrecut la începutul anului, a decis să nu mai publice caricaturi ale profetului Mahomed, a declarat redactorul-șef al săptămânalului francez.

Al-Qaida explică de ce s-a amestecat în războiul din Siria

Multă vreme, președintele sirian Bashar al-Assad a susţinut că ceea ce unii numesc război civil este de fapt un război împotriva teroriștilor care s-au infiltrat în taberele rebelilor. Acum, militanţi cu legături Al-Qaida explică de ce au făcut asta.

Americanii se bucură de câştigarea unei bătălii, dar Al-Qaeda e încă puternică

Administraţia Obama a salutat operaţiunea de succes a autorităţilor yemenite de a dejuca un atentat Al-Qaeda în câteva oraşe din ţară. Însă ONU avertizează că reţeaua teroristă rămâne o ameninţare puternică, şi americanii nu ar trebui să se bucure prea devreme de victorie.

Cea mai nouă ameninţare Al-Qaeda pune lumea pe jar

În cursul zilei de duminică, peste 22 de misiuni diplomatice americane din lumea arabă au fost închise din motive de securitate, o măsură adoptată şi de Londra, Berlin şi Paris. Deşi nu au fost făcute publice prea multe informaţii, cauza ar fi o acţiune teroristă de amploare, ce constituie „una dintre cele mai credibile ameninţări...

Un document al Qaeda dezvăluie planurile pentru atacarea SUA şi Europei

O scrisoare secretă, descoperită în locuinţa fostului lider Al-Qaeda, Osama bin Laden, dezvăluie planurile pe care gruparea teroristă le are cu privire la atacarea unor ţinte din Europa şi America.

Al Queda pregăteşte un atac terorist „în casa necredincioşilor"

Un mesaj postat duminică pe un site jihadist avertiza că Statele Unite şi câteva ţări europene se vor confrunta curând cu atacuri „teribile".

Al-Qaida răpeşte copii pentru a-i face „sinucigaşi de profesie"

Copii somalezi de maxim 10 ani vin la şcoală pentru a învăţa carte, dar sunt legaţi în lanţuri, îndotrinaţi în terorism islamic, şi sub promisiunea că vor ajunge în Rai, învăţaţi cum să comită atentate sinucigaşe cu bombă.

Al-Qaida ameninţă că va ataca Marea Britanie, în cazul extrădării unui islamist

„Dacă Guvernul britanic îl va extrăda pe Abu Qatada sub indiferent ce pretext, (Marea Britanie) va deschide poarta Răului pentru ea însăşi şi pentru cetăţenii săi prezenţi oriunde, ori poate opta să evite acest lucru", se arată în comunicatul postat marţi pe site-urile islamice şi semnat „Comandamentul General Al Qaeda".

Un site ameninţă: Merat nu a murit, e în Germania

Un comunicat islamist, adresat „bătrânei Angela Merkel", care a fost postat pe un site simpatizant Al-Qaida (Shumukh al-Islam), ameninţă Germania cu atacuri similare celui comis de Mohamed Merah în Franţa, dacă nu va fi eliberată o islamistă, informează France Presse.

"Al-Qaida se întoarce curând la New York", posterul care a alertat SUA

Un poster cu mesajul "Al Qaida: Coming Soon Again in New York", a lansat FBI-ul şi poliţia din New York într-o căutare frenetică pentru a descoperi sursa şi a vedea dacă ameninţarea este reală.

Al Qaeda continuă să fie o ameninţare pentru SUA

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta a declarat că grupul terorist Al Qaeda reprezintă în continuare o ameninţare pentru Statele Unite ale Americii, chiar dacă au trecut deja 9 luni după uciderea liderului său - Osama bin Laden. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu pentru emisunea „60 minutes" (CBS) ce va fi difuzată duminica aceasta....

Al Qaeda va viza și ţinte occidentale, nu doar americane

Al Qaeda va renunţa la ţintele de pe teritoriul american și se va concentra spre alte zone ale lumii unde SUA și Occidentul au interese, au declarat oficiali americani pentru publicaţia The Wall Street Journal.

Al Qaeda are un lider interimar, căutat de FBI

Organizaţia teroristă Al Qaeda are un lider interimar pe nume Saif Al-Adel, informează CNN. El este cunoscut FBI-ului ca un strateg și lider militar al organizaţiei.

Al Qaeda recunoaște moartea lui Osama

Pentru prima oară după moartea lui Osama ben Laden, organizaţia teroristă a recunoscut vineri eliminarea liderului ei. Totodată Al Qaeda a anunţat că va continua atacurile.

Lider Al Qaida: jihadul e mai presus de sex

Unul dintre cei mai importanţi membri Al Qaida, aflat în prezent în detenţie la Guantanamo Bay, își administra injecţii „care provoacă impotenţă” pentru a nu fi „distras” de femei, scrie The Telegraph, citând un document intern al închisorii.

Al Qaida înfiinţează centre de formare în Afganistan

După retragerea efectivelor americane din Afganistan, Al Qaida revine în zonă. Și nu oricum, ci cu planuri de reconstruire a bazelor operaţionale și de antrenament.

Al Qaida a lansat o revistă pentru femei

Centrul Al Fajr Media, despre care se spune că ar fi „centrul de presă” al organizaţiei teoriste Al Qaida, a lansat duminică o revistă pentru femei. De la sfaturi pentru îngrijirea pielii la interviuri cu soţii de atacatori sinucigași și articole despre jihadul electronic, revista „Al Shamikha” promite să răspundă cerinţelor...