Tornadele fac ravagii în America

208

Cel puţin 26 de persoane au fost ucise în America după ce o furtună puternică a generat în ultimele 3 zile peste 100 de tornade.

Vineri au fost peste 24 de tornade în statele Mississippi și Alabama, la o zi după ce alte 15 tornade s-au format în Oklahoma, Kansas și Texas, a informat National Weather Service. În total s-au înregistrat peste 100 de tornade. „Așteptăm tornade foarte violente, care nu se vor opri imediat", spune meteorologul CNN Jacqui Jeras. „Este o zi cu risc foarte ridicat, în fiecare an avem câteva zile de felul acesta."

Statele cele mai afectate sunt Carolina de Nord și Alabama. Tornadele de sâmbătă de Carolina de Nord au ras case și sedii de companii și a întrerupt alimentarea cu energie electrică. În Alabama au doborât la pământ copaci și stâlpi de telegraf, au desprins acoperișuri și au răsturnat rulote. Pierderile de vieţi omenești au avut loc din pricina loviturilor cauzate de copacii căzuţi sau de răsturnarea rulotelor în care se aflau turiști.

După ce vineri 6 regiuni din Alabama au fost afectate, guvernatorul Robert Bentley a declarat stare de urgenţă. Aceeași măsură a fost luată și de autorităţile a 14 regiuni din statul Mississippi și 26 regiuni din statul Oklahoma.