Cutremur în Paradis

Era vineri și se apropia de ora 6 seara. Cerul era liber, dar bătea vântul. Ricosetta Mafella aștepta nerăbdător după copilotul său, care se oprise să facă câteva fotografii cu plaja din Palu. Avea un presentiment rău și se grăbea să plece.

Japonia: Încă 2.654 de cadavre nerecuperate după tsunami

Astăzi, când se împlinesc exact doi ani şi jumătate de la seismul şi valul tsunami din Japonia, mai sunt 2.654 de cadavre care nu au putut fi încă recuperate, potrivit datelor poliţiei naţionale.

Ultima oră: Cutremur puternic şi alertă de tsunami în Filipine

Un cutremur puternic, de 7,6 grade pe scara Richter, a lovit coasta orientală a insulelor Filipine, la ora 15:47 (ora României). Deşi nu s-au înregistrat pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti, autorităţile au declanşat stare de alertă de tsunami pe o zonă extinsă din Asia.

Inedit: Tsunami cu două valuri în Japonia

Seismul cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter, produs la 11 martie pe teritoriul nipon, a generat un tsunami cu două valuri care au fuzionat, provocând o catastrofă de proporţii, explică cercetătorii de la NASA.

Un cutremur dublu a cauzat tsunamiul din 2009

Un ciudat cutremur dublu a fost responsabil pentru tsunamiul care a devastat o parte din Sudul Pacificului în 2009, informează BBC.

Inundaţiile din Sri Lanka – al doilea mare dezastru după tsunami

Sri Lanka a fost lovită de cel mai mare dezastru natural după devastatorul tsunami din 2004. Inundaţiile au făcut 20 de victime şi sute de mii de oameni au rămas fără adăpost. „Nu au avut niciun avertisment cu privire la furtuna care se apropia. I-a luat pur şi simplu prin surprindere", a declarat K. P....