Poluarea toxică este o boală urbană

120

Poluarea toxică a devenit o boală specifică zonelor urbane, afectând aproximativ un miliard de cetăţeni la nivel mondial.

Poluarea toxică a devenit o boală specifică zonelor urbane, afectând aproximativ un miliard de cetăţeni la nivel mondial. Informaţia a fost făcută publică în cadrul unui forum organizat de OMS.

 

Forumul pentru urbanizare și sănătate desfășurat la Kobe, în Japonia, a fost ocazia prezentării unui raport al Environmental Protection Agency. Acesta a indicat că în multe orașe aerul este pur și simplu prea murdar pentru a fi respirat. Una dintre problemele ridicate de factorii medicali implicaţi este aceea că fiinţa umană se adaptează la atmosferă și, în decurs de patru zile omul nu mai sesizează nivelul de poluare în care își desfășoară viaţa.

În cifre, poluarea urbană ucide un milion de persoane pe an, conform datelor oferite de ONU. În același timp aproximativ un miliard de oameni din cei care trăiesc în mari aglomerări urbane sunt afectaţi de poluare.

La ora actuală mai mult de jumătate din populaţia lumii trăiește la oraș, iar numărul va crește semnificativ în următorii ani. În acest context calitatea aerului și a condiţiilor de viaţă în zona urbană devin factori cheie în discuţiile privind sănătatea omenirii.

16 din cele mai poluat 20 de orașe ale lumii se află în China. Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale ale Europei, 70% din poluarea urbană venind de la autoturismele aflate în trafic.