Probleme pentru Gabriel Resources după scandalul cu Roșia Montană

12

După ce premierul Ponta a anunţat ieri că proiectul Roșia montană va fi respins în parlament, din cauza reacţiei negative a publicului român, valoarea acţiunilor companiei Gabriel Resources au scăzut peste noapte cu până la 40%.

Azi dimineaţă, pentru o oră și jumătate au fost suspendate tranzacţiile cu acţiunile firmei, care au ajuns să fie cotate la bursa de la Toronto cu 0,88 dolari canadieni. Gabriel Resources este firma care deţine 80,69% din acţiunile companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). La declaraţiile premierului, Gabriel Resources a ameninţat că dacă proiectul nu se va mai realiza va da statul român în judecată, scrie Agerpres.

Astăzi însă anunţul premierului a devenit realitate, Comisia juridică din Senat adoptând în unanimitate un aviz negativ la proiectul de lege Roșia Montană. Legea urmează să treacă mai departe la Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului și protecţia mediului. Senatul a fost prima Cameră sesizată, după care se așteaptă ca și Camera Deputaţilor să îl respingă și să se încheie discuţiile pe acest subiect.