Fermierii egipteni, în alertă din cauza invaziei de lăcuste

130

Autorităţile egiptene au declarat stare de urgenţă, după ce milioane de lăcuste au invadat regiunea de sud a ţării. În ciuda intervenţiilor de la sol, se aşteaptă ca recolta de primăvară să fie compromisă şi lăcustele să ajungă şi în nordul ţării.

Insectele au venit din Sudan şi au ocupat o zonă de 600 de kilometri, în regiunea provinciilor egiptene Qena şi Aswan, de lângă Marea Roşie. În prezent, toate ţările cu ieşire la mare sunt în alertă şi autorităţile din regiune depun eforturi pentru a preveni o infestare.

Armata şi forţele aeriene din Egipt participă deja la acţiuni de amploare pentru a minimaliza efectele acestei invazii. Cu toate acestea, se aşteaptă ca în ţară să pătrundă mai multe roiuri de lăcuste în următoarele săptămâni.

O lăcustă poate consuma într-o zi propria ei greutate, adică două grame de recolte. O mică parte a unui roi, adică aproximativ o tonă de lăcuste, consumă într-o zi aceeaşi cantitate de alimente cât 10 elefanţi, 25 de cămile sau 2.500 de persoane, arată cotidianul Egypt Independent.