ONU cere occidentalilor să înceapă să mănânce insecte

42

Un raport ONU, publicat luni, recomandă locuitorilor din ţările occidentale să se obişnuiască să consume insecte, pentru a împiedica adâncirea crizei alimentare la nivel global.

În raport, Comisia pentru Agricultură din cadrul ONU menţionează că viespile, gândăceii şi alte insecte comestibile sunt în prezent prea puţin consumate de oameni şi animale. Autorii subliniază că acestea sunt bogate în proteine, grăsimi şi minerale, că au nevoie de mai puţină hrană pentru a produce acceaşi cantitate de proteine şi, în plus, sunt din belşug.

Deşi peste două miliarde de locuitori ai globului consumă frecvent insecte, sugestia nu a fost pe placul occidentalilor, care nu sunt încântaţi de alimentaţia alternativă, nici măcar în cazul unor insecte considerate „delicatese" în Africa şi Asia.

Însă autorii consideră că scârba şi aversiunea cu care occidentalii privesc consumul de insecte poate fi depăşită cu ajutorul unor programe educaţionale şi va deveni istorie „în doar câţiva ani, cu strategia potrivită".