Cum Îl putem lăuda pe Dumnezeu mâncând corect

5362

Cei mai mulţi creştini se gândesc că a oferi bani, a ajuta semenii sau a pune timp deoparte pentru Dumnezeu sunt mijloace prin care îşi pot manifesta respectul şi iubirea faţă de El. Mai puţini însă iau în considerare şi sănătatea fizică ca parte a slavei aduse lui Dumnezeu.

Există însă trei aspecte care ţin de dietă şi care sunt legate direct de spiritualitate, scrie Matthew Denos, blogger pentru site-ul beliefnet.com.

Primul argument este că trupul nostru aparţine lui Dumnezeu şi nu trebuie să permitem ca acesta să devină sclavul unor impulsuri, precum alimentaţia sau apetitul sexual. Prin urmare, a învăţa cum să avem grijă de corpul nostru şi a ne feri de alimentele care ne fac rău sau de excesul alimentar reprezintă lucruri foarte importante.

Al doilea argument este că lăcomia este un păcat. În consecinţă, stăpânirea de sine şi temperanţa devin cerinţe biblice astfel încât corpul să fie în cea mai bună stare.

În cele din urmă, al treilea argument este că trebuie să ne ne păstrăm sănătatea primită de la Dumnezeu pentru a fi un sprijin potrivit celor din jur. Pentru a fi un sprijin şi o companie plăcută pentru prieteni şi familie şi pentru a nu deveni o povară prin bolile pe care le putem dobândi, fiecare trebuie să aibă grijă de alimentaţia sa şi să facă exerciţii fizice regulat.