Şi SUA vor interzicerea testării cosmeticelor pe animale

19

Asociaţiile pentru protecţia animalelor din Statele Unite ale Americii doresc să facă presiuni asupra guvernului, pentru ca şi SUA să interzică testarea pe animale, aşa cum a votat şi Comisia Europeană, săptămâna aceasta.

„Europenii au fost foarte implicaţi în problema testării animalelor, dar nu cred că situaţia stă la fel în America", a declarat Pascaline Clerc, director al Animal Research Issues din cadrul Humane Society of the United States (HSUS).

Afirmaţia lui Clerc ţine cont de un sondaj de opinie recent, care a dezvăluit că 67% dintre americani se opun testării produselor cosmetice pe animale. Problema intervine atunci când este nevoie ca această opinie să devină o atitudine şi să fie transformată în acţiuni concrete, declară Clerc pentru agenţia de ştiri Ria Novosti.

În acest scop, organizaţia HSUS a demarat o campanie de mobilizare publică, la care au participat o serie de persoane publice, precum cântăreţele americane Ke$ha şi Colbie Caillat, actriţa Torrey DeVitto, actorul britanic Ricky Gervais şi fostul membru Beatles, Paul McCartney.