Cât de mult influenţează religia alegerea unei meserii sau profesii? E greu de spus. Cât de mult ar trebui? Total, spun reprezentanţii asociaţiei GYC România, care organizează zilele acestea o serie de conferinţe dedicate chiar acestui subiect.

„Planul de mântuire a trecut la fel de mult prin atelierul de tâmplărie din Nazaret ca și prin cruce”, este afirmaţia îndrăzneaţă prin care cei de la Generation Youth for Christ România (GYC România) își justifică crezul că „religia și meseria nu sunt două lucruri separate; ele sunt una”. Convinși că munca pe care o realizează zi de zi este o modalitate „profundă, puternică și naturală” de a-i apropia pe oameni de Dumnezeu, tinerii de la GYC au lansat o invitaţie deschisă tuturor celor dornici să aprofundeze acest subiect.

În perioada 14-18 septembrie, seria de conferinţe IMPACT 2016 – In My Father’s Business reunește la Institutul Teologic Adventist din Cernica șase vorbitori marcanţi, din România și din străinătate, care vor dezbate împreună cu cei prezenţi modul în care au încercat ca, prin profesiile lor, să cultive binele în vieţile celor din jur.

Evenimentul debutează joi, orele 9:30, cu o prezentare a Liceului Integritas, primul liceu adventist din România cu un campus autosustenabil. Managerul proiectului, Mihai Goran, va fi cel care va dezvălui publicului ingredientele deosebite cu ajutorul cărora speră să facă din Liceul Integritas un model de succes.

Timo Hoffman, un tânăr antreprenor din Germania, va continua programul cu un seminar bogat în sfaturi practice legate de relaţia afaceri-religie. Hoffman, care a cochetat cu o carieră de muzician heavy-metal, deţine astăzi un magazin cu produse bio-vegane în Germania, pe care spune că își dorește să îl folosească drept centru de influenţă în comunitatea căreia îi aparţine.

De la orele 19:30, participanţii la eveniment vor putea urmări un interviu cu acad. prof. dr. Leon Dănăilă, neurochirurgul de 83 de ani căruia îi sunt atribuite scăderea mortalităţii operatorii de la procente ce depășeau 50% la 4%, precum și introducerea microscopului operator în instrumentarul de operaţii din România, în 1979.

Programul de vineri, sâmbătă și duminică poate fi consultat pe site-ul evenimentului. Organizatoriii postează noutăţi și pe pagina Facebook dedicată conferinţelor.