Baschetbalistul Magic Johnson, recunoscător Bisericii Adventiste

3502

Fostul mare baschetbalist Earvin Magic Johnson a donat mai mult de o jumătate de milion de dolari Universităţii Oakwood și Bisericii Universităţii Oakwood ca o formă de apreciere pentru influenţa pe care adventiștii de ziua a șaptea au avut asupra vieţii lui, anunţă „Adventist Review”.

Johnson, acum în vârstă de 56 de ani, crescut într-o familie adventistă, s-a retras din lumea baschetului în anii 1990 și a devenit un prosper om de afaceri cu interese în zona divertismentului și sportului. Recent, s-a adresat enoriașilor din Biserica Oakwood, Alabama, mărturisind că împărtășește valorile creștine.

Discursul vedetei americane a fost ocazionat de faptul că i s-a decernat Humanitarian Award, oferit de către Biserica Oakwood ca recunoaștere a efortului depus de fundaţia lui Johnson Magic (care luptă împotriva HIV/SIDA, dar oferă și burse sau aparatură tehnologică pentru  familiile defavorizate). Fundaţia cheltuie în jur de 20 de milioane de dolari și ajută mai mult de 250.000 de oameni în fiecare an.

Și instituţia adventistă s-a bucurat, la rândul ei, de apreciere din partea lui Johnson, care a anunţat că a donat 50.000 de dolari cu scopul de a fi folosiţi pentru burse studenţești și ca o formă de apreciere pentru contribuţia pe care universitatea a avut-o în educaţia oferită familiei sale. „Familia mea s-a format la această universitate frumoasă”, a spus Johnson. „Mama mea a avut grijă ca surorile mele să meargă la Oakwood.”

Mai mult decât atât, Johnson a donat 500.000 de dolari pentru construirea unui nou centru de educaţie familială, Family Life Center, care să funcţioneze sub tutela bisericii universităţii. „Eu cred în acest om și în munca pe care o face”, a spus Johnson despre Carlton Byrd, pastorul Bisericii Universităţii Oakwood. „Fratele Magic și sora Cookie (mama lui Johnson) au făcut atât de mult”, a replicat Byrd. „Este important ca tinerii noștri să fie … influenţaţi de oamenii care fac o diferenţă pozitivă.”

Aprecierea pe care vedeta o are faţă de mama lui (prezentă la acest eveniment) l-a determinat să declare că bursele pe care le oferă sunt în onoarea ei, o  adventistă de ziua a șaptea de mai mult de 45 de ani. Earvin Magic a spus că-și amintește de momentele în care mama lui mergea din ușă în ușă pentru a-și împărtăși dragostea ei pentru Iisus. „Foarte puţini oameni o ascultau, dar ea își vedea mai departe de drum.”  Această influenţă maternă și-a arătat roadele mulţi ani mai târziu. „Și iată unde sunt”, a spus Johnson; „înainte eram conducătorul de joc pentru Los Angeles Lakers și îmi făceam treaba. Eram fericit, dar nu și împlinit. Acum sunt conducător de joc pentru Dumnezeu.”