Biserica Angliei recunoaște că e bătrână și pe moarte

96

Biserica Angliei va înceta să existe în 20 de ani, după moartea generaţiei de credincioși vârstnici din prezent, avertizează chiar liderii Bisericii.

Liderii au afirmat, în cadrul Sinodului General al Bisericii, că anglicanismul se confrunta cu o „bombă cu ceas”. „Furtuna perfectă pe care o întrezărim la orizont este îmbătrânirea congregaţiilor”, a declarat în faţa participanţilor, Rev. Dr. Patrick Richmond, conform The Telegraph.

Vârsta medie a membrilor anglicani este de 61 de ani în prezent, ca urmare a faptului că Biserica nu a mai reușit să atragă pe tineri în ultimul timp. În ultimii 40 de ani, numărul membrilor adulţi practicanţi din Biserica Angliei s-a înjumătăţit, în timp ce numărul de copii care vin la biserică duminica s-a redus cu 80%.

Un alt participant important, Andreas Whittam Smith, care are un rol de primă importanţă în administrarea finanţelor și proprietăţilor Bisericii Angliei, crede că „una dintre problemele noastre ar putea fi faptul că declinul este atât de discret și imperceptibil încât nu îl vedem venind cu suficientă limpezime.” Înaltul împuternicit a asemănat Biserica Angliei cu o companie care este condusă impecabil către eșec.