Noul arhiepiscop anglican e în favoarea femeilor episcop

22

Recent instalat în funcţia de Arhiepiscop de Canterbury, episcopul de Durham Justin Welby a solicitat Sinodului General al Bisericii Anglicane să voteze în favoarea legislaţiei care ar permite femeilor să devină episcopi.

Welby s-a declarat „copleșit și surprins" să afle că a fost nominalizat pentru postul de lider al Bisericii Anglicane și ca reprezentant al comuniunii anglicane, în cadrul unui discurs inaugural rostit în conferinţa de presă organizată cu prilejul succesiunii conducerii.

Noul arhiepiscop a mărturisit că este „nespus de optimist" cu privire la capacitatea de creștere a bisericii, în ciuda provocărilor pe care le ridică atitudinile divergente faţă de drepturile homosexualilor și cele ale femeilor. Sinodul va decide prin vot, în cursul acestei luni, dacă să permită sau nu femeilor să ocupe funcţii de episcop.

The Guardian transmite că militanţii în favoarea acestei schimbări se tem că vor pierde lupta. Welby declară însă că va vota în favoarea măsurii și că „își va adăuga vocea multor altora care cer sinodului să purceadă la schimbare."