Noul lider anglican insistă: Biserica Anglicană va avea femei episcop

86

Viitorul Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby, insistă că va binecuvânta o femeie episcop, deşi săptămâna trecută Marele Sinod al Bisericii Anglicane a votat împotriva acestei propuneri.

Deşi episcopii şi clerul au votat pentru, reprezentanţii laici din Sinod au votat împotrivă, cu o diferenţă de doar patru voturi. Cu toate acestea, Welby a declarat că „este evident că femeile vor deveni episcopi în Biserica Anglicană. Sunt sigur că eu voi avea parte de această onoare".  

Welby va deveni noul Arhiepiscop de Canterbury în martie 2013, în locul lui Rowan Williams, care a fost liderul credincioşilor anglicani din toată lumea în ultimii 10 ani.

Atât Welby, cât şi Williams au susţinut binecuvântarea femeilor episcop în Biserica Anglicană. Propunerea va mai putea fi adusă în Sinod pentru vot nu mai devreme de cinci ani, dar susţinătorii acesteia sunt optimişti şi consideră că data viitoare propunerea va trece lejer.

În prezent, femeile pot fi episcopi în Australia, Noua Zeelandă, Canada şi Statele Unite. În Anglia însă, biserica mamă a peste 80 de milioane de credincioşi încearcă de mulţi ani să medieze disputele dintre tradiţionalişti şi reformatori pentru acceptarea femeilor episcopi.