Video: Arhiepiscopul de Canterburry doreşte colaborarea bisericilor cu guvernele

35

„Toţi oamenii religioşi văd lumea ca pe un dar de la Dumnezeu. Şi, prin urmare, toţi oamenii religioşi ar trebui să se întrebe: dacă acesta este darul pe care l-am primit noi, cum să îl dăm, la rândul nostru, în dar, generaţiei următoare." Cu aceste cuvinte şi-a început arhiepiscopul de Canterburry video-declaraţia făcută publică înainte de summit-ul de mediu de la Rio.

Arhiepiscopul Rowan Williams a subliniat rolul pe care guvernele şi a comunităţile religioase deopotrivă îl au în transmiterea unei viziuni corecte către următoarele generaţii. Înaltul prelat a făcut un apel către colaborarea între instituţiile amintite, pentru a promova şi realiza o economie echitabilă şi sustenabilă.

„Guvernele pot şi, desigur, trebuie să joace un rol (…) să furnizeze subvenţii pentru dezvoltarea ecologică (…) să promoveze programe care să ne încurajeze pe noi toţi să ne reducem cantitatea de deşeuri," a mai spus arhiepiscopul. El a subliniat că bisericile trebuie să ajute guvernele în acest demers.

Prelatul a punctat totodată importanţa acţiunii individuale, evidenţiind că moştenirea generaţiilor nu ţine doar de mediul înconjurător, de natură, ci şi de stilul de viaţă. Williams a conchis că „schimbările mari au loc fiindcă au loc schimbări mici."