Important lider comunist spune că s-ar întoarce la biserică

130

Președintele cubanez, Raul Castro, s-a declarat încântat de cuvintele și activitatea papei Francisc, mărturisind, la finalul unei audienţe private cu acesta, că s-ar întoarce la biserică.

Duminică, președintele Cubei a fost primit într-o audienţă la papa Francisc. Întâlnirea a avut loc în Sala „Paul al VI-lea”, de la Vatican, și a avut un caracter „strict privat”.

După cum ştim, preşedintele Raul Castro i-a mulţumit public papei Francisc pentru rolul jucat în reluarea relaţiilor dintre Cuba şi Statele Unite, a declarat cu privire la întrevedere monseniorul Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

La rândul său, Raul Castro a făcut câteva declaraţii după întâlnire. Fratele liderului revoluţionar Fidel Castro s-a arătat impresionat de pontif. „Citesc toate discursurile papei, toate comentariile; dacă va continua în acest fel, voi reîncepe să mă rog, voi reîncepe să merg la biserică; nu glumesc”, a spus liderul Cubei, o ţară criticată în trecut de Vatican pentru reprimarea disidenţilor.

„Fac parte din Partidul Comunist, care nu accepta credincioşi, dar acum acceptăm, este un pas important. Sunt foarte impresionat de Papa Francisc, de înţelepciunea şi de modestia sa”, a subliniat Raul Castro, citat de Mediafax.