Condamnaţi la moarte pentru uciderea unei tinere acuzate de blasfemie

942

Patru bărbaţi au fost condamnaţi la moarte în Afganistan pentru participare la uciderea unei femei acuzate de blasfemie, informează site-ul agenţiei DPA.

Judecătorul Saifullah Mujadidi, de la Tribunalul din Kabul, a decis condamnarea la moarte a patru bărbaţi acuzaţi de participare la crimă. Aceștia au contribuit la uciderea unei tinere de 27 de ani, absolventă de Studii Islamice, care fusese acuzată că ar fi incendiat un exemplar al Coranului. Deși acuzaţiile nu au fost demonstrate, tânăra femeie a fost ucisă în plină stradă în faţa unei moschei din Kabul, pe 19 martie.

Mulţimea furibundă nu a putut fi oprită de poliţie. Nu mai puţin de 19 agenţi ai acesteia sunt judecaţi pentru lipsa de eficienţă în stoparea acestei linșări.

Alţi opt bărbaţi complici la crimă au fost condamnaţi la câte 16 ani de închisoare, însă, potrivit instanţei, verdictul nu este final, bărbaţii având drept de apel, a relatat Mediafax.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.