Vaticanul a creat o rugăciune pentru copiii nenăscuţi

474

Anunţul a fost făcut marţi, de Asociaţia Naţională a Episcopilor din Statele Unite, care a anunţat că rugăciunea va face parte dintr-o broşură numită „Ceremonia pentru binecuvântarea copilului în pântec", informează Associated Press.

Broşura va fi bilingvă, în limbile engleză şi spaniolă, şi va apărea la timp pentru a fi folosită de ziua mamei, care este sărbătorită în cele mai multe ţări în a doua duminică din luna mai. Anul acesta, ziua mamei va fi pe data de 13 mai.

Rugăciunea de binecuvântare este următoarea: „Fie ca Dumnezeu Atotputernic, care a creat o viaţă nouă, să binecuvânteze copilul din pântecul acestei femei. Dumnezeu ţi-a oferit bucuria de a fi mamă: fie ca El să te binecuvânteze cu o sarcină sănătoasă şi lipsită de pericole. Astăzi Îi mulţumeşti lui Dumnezeu pentru darul pe care l-ai primit prin copilul tău: fie ca El să vă ofere ţie şi copilului tău o zi în care să împărtăşiţi bucuriile nesfârşite ale cerului".

Binecuvântarea a fost pregătită pentru a veni în sprijinul părinţilor care aşteaptă un copil şi pentru a încuraja respectarea vieţii umane. De asemenea, biserica speră ca rugăciunea să schimbe modul în care societatea îi tratează pe copiii care „nu sunt doriţi, iubiţi, care sunt abandonaţi sau abuzaţi".

Conform Catholic Free Press, iniţiativa îşi are originea în anul 2008, când episcopul Joseph Kurtz de Knoxville, Tennessee, în prezent Arhiepiscop de Louisville, Kentucky, a întrebat Comitetul Conferinţei Episcopilor Catolici Americani pentru Activităţi Pro-Life dacă a existat vreodată o binecuvântare pentru un copil aflat încă în pântece. Pentru că nu exista niciuna, Comitetul a pregătit un text şi l-a prezentat comisiei Conferinţei Episcopilor Catolici Americani pentru Cult Divin în martie 2008. Acesta a fost aprobat de toţi Episcopii în noiembrie 2008 şi apoi trimis la Roma pentru editare şi aprobare finală.