Patriarhul Chiril deschide calea dialogului cu papa Francisc

66

Patriarhul Chiril, liderul credincioşilor ortodocşi ruşi, a anunţat ieri că este deschis dialogului religios cu papa Francisc, pentru a găsi soluţii la problema numeroaselor provocări cu care se confruntă credincioşii contemporani. Între acestea se numără legalizarea căsătoriilor homosexuale şi acceptarea adopţiilor de către aceste cupluri, a declarat patriarhul într-un interviu televizat care a avut loc în cursul zilei de ieri.

„Nu avem niciun motiv să credem că noul papă nu este deschis la dialog. Timpul neînţelegerilor şi al confuziei dintre noi a trecut şi trebuie să găsim soluţii la problemele importante”, a explicat Chiril, citat de Radio Voice of Russia.

Problemele la care face referire patriarhul sunt cauzate de emanciparea societăţii de consum, care nu se poate abţine de la viciile sale. „Am fost surprinşi plăcut de reacţia miilor de parizieni care au protestat împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale şi împotriva eliminării cuvintelor mamă şi tată, în definirea familiei”, explică Chiril.

Chiril speră că noul papă va continua demersurile ecumenice demarate de papa Benedict al XVI-lea, în timpul căruia relaţiile dintre cele două biserici s-au îmbunătăţit foarte mult.