43% dintre adulţi merg pe jos mai puţin de două ore pe săptămână

151

Un sfert din adulţi merg pe jos mai puţin de o oră pe săptămână, iar 43% declară că nu depăşesc două ore săptămânal plimbându-se, arată un sondaj organizat de asociaţia britanică Ramblers, care militează pentru drepturile pietonilor, notează BBC.

Studiul YouGov a antrenat 2.000 de participanţi şi s-a concentrat asupra timpului acordat de aceştia mersului pe jos, dar şi asupra locurilor unde practică acestă activitate, inclusiv drumul către şcoală, la magazine sau către locul de muncă.

Chiar dacă rezultatele au înregistrat un nivel scăzut în ceea ce priveşte plimbările pe jos, intervievaţii au fost de acord în proporţie de 93% cu faptul că această activitate este o formă eficientă de a face mişcare.

Directorul executiv al asociaţiei Ramblers, Benedict Southworth, susţine că mersul pe jos este una dintre cele mai accesibile modalităţi pentru a combate problema lipsei de activitate fizică din Marea Britanie. Organizaţia îşi propune să convingă oamenii să meargă pe jos chiar şi opt kilometri (cinci mile).

Ministrul britanic al Sănătăţii, Anna Soubry, susţine iniţiativa Ramblers şi atrage atenţia asupra faptului că mersul pe jos este una dintre cele mai bune metode de a contribui la păstrarea sănătăţii.

În acelaşi timp, guvernul britanic recomandă un interval de 150 de minute săptămânal dedicat unor activităţi fizice „moderate”.