5 mari schimbări în bisericile americane

113

În ediţia de vară a revistei Facts & Trends, editorul Thom Rainer prezintă 5 mari schimbări în bisericile americane.

1. America va fi martora celui mai mare câmp misionar compus dintr-o singură generaţie. Astfel, generaţia născută între 1980-2000 va avea cea mai slabă reprezentare creștină. Conform estimărilor aceasta va fi de maxim 15%. Cu alte cuvinte aproximativ 70 de milioane de tineri născuţi între 1980-2000 sunt necreștini.

2. Atitudinea dominantă a acestei uriașe generaţii faţă de creștinism va fi una de indiferenţă. Numai 13% consideră că lucrurile spirituale au vreo importanţă în vieţile lor. Nu sunt dușmani ai creștinismului, ci pur și simplu ignoră creștinismul pentru ceea ce ei percep a fi lipsa de relevanţă a religiei creștine pentru viaţa cotidiană.

3. Departamentele din biserici care sunt administrate de adulţi seniori vor cunoaște un declin considerabil. Una dintre cauze este aceea că adulţii care îmbătrânesc se adaptează greu la ideea că devin seniori. De asemenea bisericile se adaptează greu la noi programe pentru o altă generaţie.

4. Generaţia părinţilor tinerilor de acum, generaţia celor numiţi Baby-Boomer și născuţi după război va deveni mai receptivă la Evanghelie. Ironia sorţii este că aceștia, după ce în anii 60-70 au încercat orice era posibil, acum se întorc la speranţa Evangheliei.

5. Familia este un element cheie, fiecare dintre reprezentanţii generaţiilor afirmă că familia are un loc important în viaţa sa. Dacă bisericile reușesc să ajungă cu mesajul lor despre familie la ambele generaţii, atunci vor avea succes.

Studiile au fost realizate la LifeWay Research. Aceste două generaţii sunt cele mai numeroase generaţii în viaţă din America.