Concurenţi la JO2012 despre credinţa în Dumnezeu

55

Aproape de începerea Jocurilor Olimpice 2012, mai mulţi atleţi care speră să plece acasă cu o medalie la categoria lor, îşi expun viziunea despre Dumnezeu şi explică ce rol joacă credinţa în viaţa lor de sportivi de performanţă.

Aproape de începerea Jocurilor Olimpice vara 2012, mai mulţi atleţi care speră să plece acasă cu o medalie la categoria lor, îşi expun viziunea despre Dumnezeu şi explică ce rol joacă credinţa în viaţa lor de sportivi de performanţă.

Maratonistul olimpic Ryan Hall, din Statele Unite, deţine recordul pentru cel mai rapid maraton înregistrat în Statele Unite şi spune că singurul lui antrenor este Dumnezeu, relatează Christian Post.

Convingerea lui este atât de puternică, încât atunci când a trebuit să completeze un formular la un test anti-doping, în dreptul numelui antrenorului, Hall a scris „Dumnezeu". Cei de acolo i-au spus că trebuie să treacă o persoană reală, iar Hall a răspuns: „Este o persoană reală".

Claressa Shields face parte din lotul olimpic de box al Statelor Unite şi se roagă în colţul său din ring înainte de fiecare meci. Deşi nu spune cum reuşeşte să împace violenţa cu credinţa, Shileds este convinsă că Dumnezeu îi veghează fiecare pas şi spune că tot ce face este pentru gloria Sa.

Când a pierdut pentru prima dată un meci, după 26 de victorii, Shields s-a rugat mai mult ca niciodată şi acum crede că prin acea experienţă Dumnezeu a vrut să îi transmită un mesaj, şi anume că avea nevoie să înveţe să nu ia nimic pe gratis. Acum, că a fost calificată pentru JO2012, îl laudă pe Dumnezeu că i-a ascultat rugăciunile.

Jennifer Nichols are 28 de ani şi este a treia oară când participă la Jocurile Olimpice, ca arcaş. Este o creştină devotată, cu principii care au făcut-o să îşi păstreze virginitatea până la această vârstă. Chiar şi primul sărut s-a întâmplat abia anul trecut, după ce se logodise cu un fost coleg de la facultatea de ştiinţe politice.

„Mă mulţumesc cu faptul că sunt aici pentru că aşa vrea Dumnezeu şi că are un scop pentru mine, deşi nu ştiu unde mă va purta, El are un plan," spunea mai demult Nichols, conform USA Today.