Creştinii americani pun copiilor nume evreieşti

1328

Deşi nu mai puţin de 77,8% din populaţia SUA se declară creştină, ţara pare mai degrabă o naţiune evreiască, scrie Stephen Prothero, unul dintre autorii blogului CNN Religion.

Cele mai populare nume puse de americani copiilor lor, născuţi în anul 2009 au fost nume evreieşti, a observat Prothero, consultând site-ul Administraţiei de Asistenţă Socială. Abraham, Isaac şi Jacob au fost cele mai folosite nume pentru băieţi în acel an, continuând o tendinţă vizibilă încă din anul 1999.

Între primele 10 cele mai populare nume pentru băieţi, şase sunt evreieşti. Pe lângă cele amintite mai sus se numără Ethan, Michael, Joshua, Daniel, Noah şi Jayden (un derivat de la Jadon).

În ceea ce priveşte numele de fete, dominanţa influenţei evreieşti nu este atât de pregnantă, deşi cel mai popular nume (Isabella) şi al optulea (Abigail) sunt de provenienţă evreiască. Restul de nume favorite cuprinde nume greceşti (Sophia, Chloe), latineşti (Olivia, Emily) şi altele (Emma, Ava, Madison, Mia).

Observaţia lui Prothero, vine în contextul în care, recent, papa Benedict al XVI-lea a făcut un apel către creştinii din întreaga lume să renunţe la a-şi mai numi copiii după celebrităţi şi să se inspire din onomastica biblică.