Tim Tebow: „Doar Dumnezeu mă definește”

390

Tim Tebow, fostul jucător de fotbal american care, în 2013, era în topul Forbes al celor mai influenţi sportivi americani, a rămas în vizorul presei și al publicului în virtutea încercării sale de a se reprofila ca jucător profesionist de baseball. Decizia a atras destule critici și sprâncene ridicate în mediul online, însă Tebow a declarat că poate face faţă criticilor.

„Trebuie să îţi menţii perspectiva și să nu îi lași pe alţii să te definească, fiindcă o vor face cu siguranţă. Întotdeauna o să ai critici, oameni care nu cred în tine, care îţi spun că nu poţi sau că nu trebuie să faci ce vrei să faci. Majoritatea sunt oameni care ei înșiși nu au putut sau nu au îndrăznit”, a declarat Tebow la o conferinţă de presă recentă.

Pentru moment, Tebow este jucător în liga mică a celor de la Mets, dar presa scrie că progresul său în baseball este vizibil. Întrebat cum a făcut faţă cinismului și criticilor primite pentru schimbarea sa de carieră, Tebow a spus că pur și simplu nu vrea să trăiască zilnic cu îndoieli sau frică, indiferent de ce cred alţii despre el. „Un singur lucru mă definește, și anume ce crede Dumnezeu despre mine. În afară de asta, sunt liber să îmi încerc visurile și, în timp ce fac acest lucru, să ajut pe cât mai mulţi oameni.” Declaraţia sa a devenit virală, clipuleţul de la conferinţa de presă cu pricina strângând peste 5 milioane de vizualizări pe Twitter.

Și îndrăgitul actor Chris Pratt a vorbit în cadrul unui interviu recent cu Stephen Colber despre pericolele faimei în era social media, spunând că religia sa l-a salvat din „groapa cu lei” – o metaforă pentru faimă. „Dacă lumina în care ești aruncat strălucește mai puternic decât lumina care vine din tine, o să te omoare cu siguranţă”, a spus Pratt. Actorul a mai vorbit în trecut despre importanţa pe care credinţa o joacă în viaţa sa, cel mai recent, atunci când și-a anunţat logodna cu Katherine Schwarzenegger, fiica lui Arnold Schwarzenegger, cu declaraţia: „Sunt foarte fericit să mă căsătoresc cu tine și sunt mândru că avem curajul să trăim în credinţă.”

Actorul a fost imediat atacat pe reţelele de socializare de către activiști pro-LGBT, inclusiv de colega sa de breaslă Ellen Page, care l-a acuzat că frecventează o biserică ce „este faimoasă pentru poziţia anti-LGBT”. Presa americană a preluat știrea cu infomaţia eronată că Pratt ar frecventa faimoasa biserică Hillsong (care oricum nu este anti-LGBT), pe când Pratt este membru al Bisericii Zoe, din Los Angeles, zoe însemnând viaţă îmbelșugată în greacă.

Despre apartenenţa sa la biserica condusă de „pastorul hipster” Chad Veach, așa cum îl numește Christian Post, Pratt a avut de spus că biserica are ușile deschise pentru oricine și că oferă sprijin indiferent de rasă, etnie, gen sau înclinaţie sexuală. Totodată, el a mai precizat că „nu o biserică sau alta mă definește, ci credinţa mea mă definește”.