Studiu: creştinii, din ce în ce mai oprimaţi în SUA

283

Un studiu de amploare, numit Studiul Ostilităţii Religioase în Statele Unite ale Americii, a înregistrat, în ultimii 10 ani, peste 600 de incidente în ultimii 10 ani în care libertatea religioasă a creştinilor a fost încălcată.

Între aceste încălcări ale libertăţii religioase realizate de organizaţii ale statului se numără ameninţarea cu închisoarea a unei şefe de promoţie care făcuse referire la Iisus Christos în discursul de absolvire, dar şi împiedicarea unor pensionari dintr-un azil să se roage înainte de masă. Acestora şi se adaugă şi recenta măsură prin care organizaţiilor religioase sunt obligate să furnizeze angajatelor asigurare ce cuprinde mijloace de contracepţie şi avort gratuit.

Potrivit lui Kelly Shackelford, preşedintele Institutului Liberty, care a realizat studiul – părinţii fondatori ai ţării nu ar recunoaşte America contemporană. Creştinii, care până nu demult aveau un cuvânt greu de spus în SUA, sunt hărţuiţi în prezent de o serie de grupuri mici, anti-religioase, care profită de democraţie pentru  face rău, mai declară Shakelford pentru Charisma News.

Tony Perkins, de la Consiliul pentru Cercetarea Familiei, din cadrul Congresului american, a declarat că rezultatele studiului sunt în egală măsură bune şi rele. Chiar dacă situaţia pare tristă, creştinii nu trebuie să fie apatici, ci să lupte pentru drepturile lor.