Sute de creştini chinezi, arestaţi de Paşte

113

Sute de credincioși creștini chinezi au fost reţinuţi la domiciului și alţi 36 au ajuns în custodia poliţiei, după ce au încercat să sărbătorească Învierea Domnului într-o piaţă publică, scrie The New York Times.

Sute de credincioși creștini chinezi au fost reţinuţi la domiciliu și alţi 36 au ajuns în custodia poliţiei, după ce au încercat să sărbătorească Învierea Domnului într-o piaţă publică, scrie The New York Times.

Creştinii sunt membri ai bisericii evanghelice-protestante Shuwang şi, în urmă cu doar câteva luni, au fost evacuaţi din clădirea în care oficiau slujbele religioase. Aceasta deoarece Shuwang este o biserică nerecunoscută de statul chinez. Cu câteva zile înainte de Paşte, creştinii au anunţat că se vor închina în stradă, chiar dacă aceasta va duce la arestarea lor.

Biserica Shuwang există de doar 18 ani, însă are deja 1.000 de membri. Reprezentanţii bisericii spun că aceasta nu urmărește niciun scop politic şi că tot ceea ce doresc din partea autorităţilor este permisiunea de a funcţiona în clădirea pe care au achiziţionat-o în urmă cu doi ani. Potrivit reprezentanţilor, clădirea a fost achiziţionată contra sumei de 4 milioane de dolari.

În prezent, în China creștinii se împart în două categorii: cei recunoscuţi de stat, 23 de milioane la număr, după datele oficiale, și creștinii din „subteran", al căror număr se pare că depășește 100 de milioane.