Vatican: Creștinii, cel mai persecutat grup

123

„Respectul pentru libertatea religioasă este calea fundamentală pentru construirea păcii, recunoașterea demnităţii umane și salvgardarea drepturilor umane," a declarat arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar pentru departamentul Relaţii cu Statele în cadrul Vaticanului, prezent la întrunirea ONU în calitate de observator.

„Influenţa deosebită a unei anumite religii, într-o naţiune, nu ar trebui niciodată să justifice discriminarea cetăţenilor de altă religie, și nici tolerarea violenţei împotriva acestora," a spus arhiepiscopul într-un discurs adresat în timpul Adunării Generale a ONU, informează Big News Network.

Prelatul a subliniat că este responsabilitatea comunităţii internaţionale să intervină acolo unde comunitatea locală nu poate garanta protecţia minorităţilor religioase și a amintit ca exemplu Cornul Africii.

Arhiepiscopul a atacat și problema crizei financiare despre care a declarat că necesită o abordare etică, avertizând că orice alt fel de abordare fie ea „ingenuă sau cinică" va fi „întotdeauna fatală".