Papa: Ecumenismul este obligatoriu

105

Ecumenismul este un imperativ moral pentru toţi creștinii - a fost mesajul transmis de Papa Benedict al XVI-lea în slujba de încheiere a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care a avut loc marţi, în Bazilica San Paolo fuori le mura.

Ecumenismul este un imperativ moral pentru toţi creștinii – a fost mesajul transmis de Papa Benedict al XVI-lea în slujba de încheiere a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care a avut loc marţi, în Bazilica San Paolo fuori le mura.

Deşi creştinii „sunt încă departe de unitatea pentru care s-a rugat Isus la Cina cea de Taină (…) resemnarea şi pesimismul sunt o lipsă de încredere în puterea Duhului Sfânt,” consideră Papa Benedict.

Suveranul Pontif a afirmat că unitatea pe care o doreşte Cristos nu este doar la nivelul structurilor, ci şi al mărturisirii unei singure credinţe şi al celebrării comune a cultului, relatează Catholica.ro. Unitatea nu poate fi redusă doar „la o recunoaştere a diferenţelor reciproce şi la obţinerea unei convieţuiri paşnice,” a adăugat Papa, ci trebuie să fie o unitate manifestată „în comuniunea credinţei, a sacramentelor, a slujirii”.

„Căutarea după o unitate completă și vizibilă între ucenicii lui Christos este o nevoie stringentă a timpurilor noastre,” a declarat și cardinalul Walter Kastper, președintele Consiliului Pontifial pentru Unitate Creștină, la citirea mesajului Papei, în deschiderea celui de-al 9-lea Simpozion Inter-creștin (reuniune internaţională a teologilor catolici și ortodocși), care a avut loc în anul 2005.