„Abandonată” de medic în timpul avortului

380

Cazul unei femei însărcinate, abandonate de medicii de la maternitatea Giulești în timpul procedurii de avort a intrat în vizorul Colegiului Medicilor. Reprezentanţii maternităţii au respins acuzaţiile aduse, însă soţul victimei este hotărât să nu renunţe fără un proces.

Ziarul Evenimentul Zilei a făcut publică experienţa unei femei care, în urmă cu două săptămâni, a avortat cu ajutorul soţului ei, deoarece medicul de gardă din maternitatea unde era internată a refuzat să se implice în procedură, fiindcă religia îi interzice să efectueze un avort.

Din relatarea soţului reiese că medicii i-au provocat femeii avortul cu ajutorul unor injecţii. Femeia a intrat în travaliu la 4 dimineaţa și a telefonat soţului „îngrozită că îi este rău, că are dureri groaznice, că i s-a rupt apa, că e singură într-un salon macabru, fără nicio asistentă, fără medic.” Bărbatul și-a asistat singur soţia în timpul avortului, iar copilul – o fetiţă – a murit la 10 minute după naștere.

Medicul de gardă, Tarek Abedou, refuzase să o ajute pe femeie, pe motiv că nu îi permite Coranul, scrie EVZ. Iulian Ghimpeţeanu, soţul femeii însărcinate, l-a reclamat pe Abedou înaintea Colegiului Medicilor (CMR).

Conducerea Colegiului care dezaprobat gestul într-o declaraţie oficială. „Există libertate de convingeri religioase şi în medicină, dar pacientul nu trebuie abandonat până când nu intervine un alt medic care nu are restricţii religioase,” a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.Reprezentanţii maternităţii au declarat că ancheta lor este în desfășurare, însă au adăugat că „medicul care era de gardă nu a greşit cu nimic, a făcut avortul doamnei. A fost ajutată de asistenta de serviciu şi de doctorul Tarek,” potrivit lui Ciprian Cristescu, purtător de cuvânt al Maternităţii Giuleşti.

(Foto: EVZ)