Belgia vrea eutanasie şi în cazul copiilor şi bolnavilor de Alzheimer

43

Partidul Socialist belgian, care este şi principalul partid din Valonia (regiune ce ocupă peste jumătate din Belgia), a propus modificarea legii privitoare la eutanasie, astfel încât aceasta să fie extinsă la minori şi la bolnavii de Alzheimer.

Explicaţia dată de socialişti este că modificările urmăresc reglementarea „situaţiilor dramatice, poveştile extrem de dureroase în faţa cărora (…) nu putem rămâne fără un răspuns", a explicat preşedintele partidului, Thierry Giet.

Legea modificată va fi expusă vineri în parlamentul belgian şi este de aşteptat ca aceasta să fie aprobată, deoarece măsura este apărată deopotrivă de partidele de dreapta, de stânga şi de cele ecologiste, relatează Mediafax.

În anul 2011, în Belgia au fost efectuate 1.133 de eutanasii, echivalentul a 1% dintre decese, potrivit Comisiei de control şi evaluare a eutanasiei, iar numărul acestora continuă să crească. În Belgia eutanasia a devenit legală în anul 2002. În forma de acum, legea permite doar persoanelor de peste 18 ani să opteze pentru eutanasie.