Predarea Coranului în greacă îi irită pe musulmani

114

Guvernul grec a numit 90 de preoţi care să predea Coranul în limba greacă, pentru copiii minoritari din moscheile și școlile de stat din provincia Tracia de Vest, lucru care i-a deranjat pe musulmani, interpretând gestul ca pe o încălcare a libertăţii religioase în ţară.

 

„Copiilor din familiile minoritare, care studiază în școlile de stat din Tracia de Vest, le va fi predat Coranul în limba greacă." Legea prevede că preoţii trebuie sa fie cetăţeni greci și membri ai minorităţii din Tracia de Vest, potrivit Greek Reporter.

Legea, care a fost elaborată în mod unilateral, fără consultarea populaţiei minoritare, a fost adoptată în ciuda opoziţiei puternice a membrilor minorităţii turce și a fost criticată de Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene (FUEN).

Acordând statului autoritatea de a alege imami pentru moschei și capelani, noua lege prevede, de asemenea, ca funcţionarii repartizaţi în moscheile din regiune să fie numiti de către un consiliu de cinci persoane, inclusiv cetăţeni greci creștini. Musulmanii reprezintă aproximativ 1,3 procente din cele 10,7 milioane de locuitori ai Greciei.