Germanii au sărbătorit inedit Ziua Reformei

195

Biserica Evangelică din Germania a marcat Ziua Reformei cu moduri creative de a promova mesajul lui Martin Luther, şi anume că harul lui Dumnezeu le este oferit tuturor oamenilor.

Elevi, studenţi şi biserici din întreaga ţară au organizat „flashmob-uri" şi au lansat avioane de hârtie, inscripţionate cu mesaje biblice.

„Mulţi studenţi din Berlin nu sunt conştienţi de moştenirea lor religioasă, de aceea cred că este o idee bună să le amintim", a declarat Julian Titze, membru al Organizaţiei Studenţilor Evanghelici din Berlin.

Ziua Reformei este sărbătorită în multe landuri germane, însă nu şi la Berlin. „Este o dată istorică foarte importantă, dar şi mesajele sale sunt, de asemenea, la fel de importante", a spus pastorul Christoph Roemhild, membru al Federaţiei Bisericilor Protestante din Germania, într-un interviu.

Pentru Biserica Evangelică din Germania, activităţi precum flashmob-urile sunt o modalitate de a comunica cu publicul tânăr. „Trebuie să dezvoltăm noi modalităţi de a ajunge la oameni şi de a le arăta acestora că Biserica este diferită de ceea ce se crede", a declarat Holger Dannenmann, pastorul Organizaţiei Studenţilor Evanghelici, notează ekklesia.co.uk.

(Foto: Dreamstime)