Manifestaţie masivă contra revizuirii legii blasfemiei

23

Nu mai puţin de 40.000 de musulmani au ieșit în stradă, dumincă, în orașul pakistanez Lahore pentru a protesta împotriva revizuirii legii care prevede pedeapsa cu moartea în caz de blasfemie împotriva Islamului.

Nu mai puţin de 40.000 de musulmani au ieșit în stradă, dumincă, în orașul pakistanez Lahore pentru a protesta împotriva revizuirii legii care prevede pedeapsa cu moartea în caz de blasfemie împotriva Islamului.Potrivit informaţiilor oferite de poliţia locală, manifestanţii și-au arătat sprijinul faţă de Mumtaz Qadri, poliţistul de elită care l-a asasinat, în 4 ianuarie, pe Salman Taseer, ex-guvernator al Pendjabului, pentru că acesta susţinea revizuirea legii împotriva blasfemiei.

Manifestaţii, care fac parte din partidele religioase Jamaat-e-Islami, Jamiat Ulema-e-Pakistan şi Jamaat-ud-Dawa, au scandat „Libertate lui Mumtaz Qadri!”, „Suntem gata să ne sacrificăm vieţile pentru a-l onora pe Profetul Mahomed!” şi sloganuri împotriva modificării legii.

Guvernul pakistanez a emis repetate declaraţii potrivit cărora nu intenţionează să revizuiască legea împotriva blasfemiei. Cu toate acestea, notează Agerpres, în ultimele decenii curţile de apel din Pakistan au comutat sistematic sancţiunile cu moartea, în detenţie cu diverse termene sau au anulat sentinţele, astfel că nicio pedeapsă capitală nu a fost executată pentru blasfemie.