Apelul la pace al Papei, perturbat de un român

58

Cu ocazia celebrării celei de-a 46-a Zile Mondiale a Păcii, pe data de 1 ianuarie, Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj care i-a încurajat pe toţi oamenii să se simtă responsabili de făurirea păcii. Mesajul a fost perturbat de un un bărbat român, care a protestat împotriva terorismului, pe una dintre colonadele din Piaţa Sfântul Petru.

Iulian Jugărean (45 de ani) a întins pe una dintre colonadele din jurul pieţei Sfântul Petru un banner cu mesajul „Opriţi terorismul!" Protestul spontan al românului nu a părut să-l deranjeze pe Suveranul Pontif, care şi-a continuat predica, informează Huffington Post. După câteva ore de negocieri, poliţia a reuşit să îl convingă pe Jugărean să coboare.

Aceasta nu este o premieră pentru român. În prima zi a Crăciunului, el a fost oprit în timp ce încerca să întrerupă slujba oficiată de Papă. Mai mult, în anul 2011, Iulian Jugărean a incendiat un exemplar al Bibliei în Piaţa Sfântul Petru.

În mesajul său, Papa Benedict a afirmat că, în ciuda terorismului, a crimelor şi a inegalităţilor dintre săraci şi bogaţi din lumea contemporană, el este convins că „numeroasele demersuri pentru obţinerea păcii sunt o mărturie a dedicaţiei pe care o are lumea faţă de acest ideal".