Papa, întristat de interesul mai mic pentru religie

23

Papa Benedict al XVI-lea şi-a exprimat tristeţea provocată de interesul tot mai mic al occidentalilor faţă de religie. El a apreciat că, uneori, creştinii din Occident par plictisiţi de propria cultură şi istorie.

Pontiful a vorbit despre acest subiect cu prilejul unui moment special: spălarea picioarelor a 12 bărbaţi ca semn al umilinţei, după modelul lui Iisus Christos care, în seara în care a fost trădat, a spălat picioarele apostolilor Săi, notează Reuters.

Fostul suveran pontif, Ioan Paul al II-lea, a cărui beatificare urmează să aibă loc la Roma, în data de 1 mai, a fost prezentat ca exemplu de om al credinţei, de către Benedict al XVI-lea. Referindu-se la „eşecurile ruşinoase" ale creştinilor, Papa a declarat că, în ciuda acestora, „nu trebuie să uităm că sunt şi azi exemple radiante de credinţă, de oameni care dau speranţă lumii."

De asemenea, Papa i-a încurajat pe cei 500 de preoţi prezenţi în bazilica Sf. Petru să facă tot ce este necesar pentru a împiedica pierderea credinţei.

Benedict al XVI-lea a atras atenţia auditoriului de 13.000 de credincioşi asupra „somnolenţei" şi „lipsei de sensibilitate faţă de prezenţa lui Dumnezeu". El i-a avertizat pe credincioşi să nu se încreadă în puterea tehnologiei care, deşi contribuie la dezvoltarea societăţii, nu poate să Îl înlocuiască pe Dumnezeu.

(Foto: telegraph.co.uk)