5 motive pentru care să renunţi la televizor

1347

Conform ultimelor studii, câte 2-3 ore pe zi petrecute în faţa televizorului pot avea consecinţe serioase asupra sănătăţii: creşterea riscului de diabet şi de boli de inimă, obezitate, deficienţe de atenţie la copii.

Un studiu publicat de Harvard  atrage atenţia asupra faptului că bărbaţii care petrec mai mult de 20 de ore la televizor pe săptămână au calitatea spermei scăzută cu 44%. În schimb, cei care făceau sport timp de 15 ore pe săptămână înregistraseră o calitate crescută cu 75%.

Un al doilea motiv pentru a renunţa la televizor este constatat de un studiu publicat în revista Mass Communication and Society. Cei care se lasă impresionaţi de poveştile romantice difuzate de diverse canale sunt mai nefericiţi în căsnicie.

Iar uitatul la televizor nu afectează sănătatea doar pe moment, ci şi pe termen lung. Un studiu publicat în Journal of the American Medical Association sugerează că pentru fiecare trei ore în plus petrecute la televizor riscul de a muri creşte cu 13%.

Închiderea televizorului ar trebui să se facă cu mult înainte de ora de culcare. Într-un studiu realizat pe 20.000 de americani, cercetătorii au constatat că 50% dintre persoane se uitau la televizor în ultimele două ore înainte de culcare. Asta îi făcea să doarmă mai puţin şi să aibă un somn mai agitat.

Televizorul are un impact asupra copiilor de care puţini părinţi sunt conştienţi. Un studiu publicat în 2012 în Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine a arătat că acei copii care se uită la televizor după şcoală mănâncă mai multe dulciuri şi băuturi dulci şi mai puţin fructe şi legume. De asemenea, conform unui alt studiu publicat în Journal of Nutrition Education and Behavior, reducerea orelor petrecute la televizor este un mod eficient de a-i ajuta pe copii să piardă în greutate.