7 moduri demonstrate pentru a scăpa de stres

2134

Indiferent dacă sunt probleme la serviciu, ne-am certat cu un prieten sau avem probleme în familie, de foarte multe ori ne simţim stresaţi, chiar şi fără să cunoaştem cauza. Stresul este un factor major în dezvoltarea multor afecţiuni şi deşi terapia poate ajuta, majoritatea soluţiilor abordează problema pe termen lung. Stresul însă este resimţit ca o emoţie de moment şi diferite studii au venit cu soluţii probate de eliminare a stresului în doar cinci minute.

  1. S-a demonstrat că atunci când inspirăm adânc nivelul de cortizol scade, lucru care ajută la reducerea stresului şi anxietăţii.
  2. Tot studiile sugerează că aromaterapia este o cale rapidă de a elimina stresul. În mod special, s-a demonstrat că mirosul de levănţică are acest efect.
  3. Huffington Post aduce aminte de muzică. Cercetările au arătat căi multiple prin care muzica poate scădea nivelul de stres, de la activarea substanţelor care reduc stresul, până la includerea în procedurile medicale de tratare a unor afecţiuni legate de stres.
  4. De asemenea, râsul are capacitatea de a reduce efectele fizice ale stresului asupra organismului, precum oboseala.
  5. Un studiu a arătat că ceaiul negru poate reduce nivelul de cortizol şi poate induce o senzaţie de relaxare.
  6. Eliberarea de endorfine după exerciţiul fizic este poate cea mai scurtă cale de a scăpa de stres.
  7. Studiile au arătat că unul dintre motivele principale pentru care oamenii aleg să devină credincioşi practicanţi este eliberarea de stres. Un studiu a arătat că studenţii care erau religioşi erau mult mai puţin stresaţi decât colegii lor seculari. Iar un alt studiu sugerează că oamenii religioşi sunt mai puţin predispuşi la dezvoltarea bolilor mintale, legate de stres.