Afinele și strugurii roșii ar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar

64

Resveratrolul din strugurii roșii și pterostilbenul conţinut de afine ar putea contribui la întărirea sistemului imunitar, arată un studiu american citat de Eurek Alert.

Cercetătorii de la Institutul Linus Pauling din cadrul Universităţii de Stat Oregon au analizat 446 de compuși diferiţi, dintre care numai resveratrolul și pterostilbenul au avut efecte de îmbunătăţire a sistemului imunitar.

În asociere cu vitamina D, cei doi compuși au avut un impact important asupra creșterii expresiei genei CAMP, cu rol semnificativ în funcţionarea sistemului imunitar al organismului.

Rezultatele necesită cercetări ulterioare deoarece au fost obţinute în laborator, pe culturi de celule, lucru care nu demonstrează neapărat că efectul este similar și în cazul consumului fructelor care conţin acești compuși de către subiecţi umani.

Oamenii de știinţă susţin că prin continuarea studiilor ar putea descoperi mai multe detalii legate de influenţa dietei asupra funcţiilor sistemului imunitar. Acest lucru ar putea conduce pe viitor la o dezvoltare a metodelor terapeutice în care sunt folosiţi compușii naturali.

Studiul a fost publicat în jurnalul de specialitate Molecular Nutrition and Food Research.